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Xanthan and Gellan: Their Role in Food, Cosmetics, and Pharmaceuticals

このQ&Aのポイント
  • Discover the important role of genus Paenibacillus and prosthecate bacterium Verrucomicrobium sp. in xanthan degradation and gellan utilization.
  • Further tests reveal that these bacteria can degrade other carbohydrate polymers.
  • However, Verrucomicrobium sp. GD lacks extracellular free gellan depolymerase.

質問者が選んだベストアンサー

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  • bakansky
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回答No.1

Paenibacillus は真正細菌の属 (バシラス属) → http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%83%90%E3%82%B7%E3%83%A9%E3%82%B9%E5%B1%9E というか、そもそも本文に genus Paenibacillus とありますね。 GD は本文に degradation という語があるところから判断すると、Gellan Degradation の略ではないかと想像されます。 その前に sp. とあるのは period が付いているから略語で、substance の略かなとも思いましたが、もっと単純に specifically の略ではないでしょうか。 Verrucomicrobium は、Verrucomicrobia の単数語尾形ではないかと思います。  → http://en.wikipedia.org/wiki/Verrucomicrobia

non333
質問者

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ありがとうございます。